Nyhet

Guldspadegala i digital form – fredag kl 16 smäller det!

2020-09-17

Klockan 16 på fredag eftermiddag drar sändningen av årets Guldspadegala igång. Radioprofilen Sarit Monastyrski är årets konferencier, och de nominerade deltar via ett digitalt greenroom.

– För mig är det en ära att få vara med och leda den här galan. Det är så viktigt att hålla fanan högt för den granskande journalistiken. Guldspaden är ett av Sverige finaste journalistpriser, säger Sarit Monastyrski.

Galan livesänds från Kongresshuset i Borås. Ett tiotal personer håller som bäst på och planerar för sändningen. De nominerade bakom 31 bidrag i åtta olika klasser, kommer att delta i sändningen via länk.

– Det här kommer förstås att bli en utmaning. Det blir det största zoom-möte jag någonsin deltagit i. Men det finns ett proffsigt team bakom sändningen, och det gör att jag känner mig trygg, säger Sarit Monastyrski.

Monastyrski har under flera år programlett ett av Sveriges Radios största aktualitetsprogram P4 Extra, och idag är hon bland annat programledare för Kvällspasset i P4.

Sändningen av Guldspadegalan inleds klockan 16. Då ska de åtta guldspadarna delas ut, men också Juryns särskilda pris, Gyllene Dynamon och Gyllene Haldan. Borås Tidnings chefredaktör Stefan Eklund läser upp motiveringar och avslöjar vinnarna.

Vinnarna får räkna med att bli intervjuade i direktsändning. Publikens jubel kommer förstås att saknas, men priset är lika mycket värt och årets vinnare får fira var och en på sitt håll. Galan bjuder bland annat också på en intervju med Kicki Hultin, som är ny sammankallande för Guldspadejuryn, och ett inhopp av Anna Lindmarker som ska berätta om nya stipendier från stiftelsen Grävfonden.

För att säkra sändningen sänds galan på flera olika ställen: på Grävseminariets Facebooksida, på Borås Tidnings sajt, bt.se, och på Youtube.

För den som vill mingla under och efter galan så kommer deltagare att kunna göra det i ett särskilt mingelrum. Länk dyker upp i schemat tio minuter före galans start!

Hanna Grahn

Nyhetsarkivet

Gräv om terror mot bönder gav guldspade

2020-09-18

För andra året i rad, och för tredje gången totalt, får GP:s Michael Verdicchio en guldspade i klassen storstadstidning. Den här gången handlar det om djurrättsaktivister ... Läs mer

Studentgräv väckte debatt i kommunfullmäktige

2020-09-18

För första gången delas Guldspaden ut till studenter i en egen kategori. Och först ut att ta emot priset är Stina Bergström och Jenny Kejerhag, före ... Läs mer

Guldspadar för 2019 års bästa gräv äntligen utdelade

2020-09-18

Swedbanks penningtvätt, tystnadskulturen kring apatiska barn och några rejäla kommunala skandaler. Det är några belönade granskningar när det attraktiva grävpriset Guldspaden äntligen delades ut på fredagen. ... Läs mer

Guldspadegala i digital form – fredag kl 16 smäller det!

2020-09-17

Klockan 16 på fredag eftermiddag drar sändningen av årets Guldspadegala igång. Radioprofilen Sarit Monastyrski är årets konferencier, och de nominerade deltar via ett digitalt greenroom. – ... Läs mer

Medieombudsmannen: Namnpublicera mer!

2020-09-17

När är det befogat att peka ut någon med namn och när ska man låta bli? Medieombudsmannen Ola Sigvardsson granskar anmälningar av namnpubliceringen. Själv undrar han ... Läs mer

Äldre artiklar