Nyhet

Lindmarker och Engqvist leder Guldspadegalan

2017-02-20

TV4-profil och folkkär lokalgigant delar ut Sveriges finaste journalistpris.

Med knappt sju veckor kvar till Grävseminariet står det nu klart vilka som kommer att leda den prestigefulla Guldspadegalan den 8 april. TV4:s nyhetsankare Anna Lindmarker och P4 Upplands populäre programledare Christer Engqvist kommer tillsammans att stå för underhållningen när de åtråvärda priserna delas ut.

- Vi är väldigt glada över att en av TV4:s största profiler kommer för att dela ut guldspadarna. Dessutom gör hon det med en av de skickligaste och dessutom roligaste programledarna jag själv haft nöjet att lyssna på, Christer Engqvist. Vi är lyriska över den här duon, och jag tror Guldspadegalan kommer att bli något alldelesextra i år, säger Fouad Youcefi, grävgeneral.

Anna Lindmarker har arbetat som journalist sedan 80-talet och passerat såväl Ekot, som SVT:s Aktuellt. Sedan slutet på 90-talet har hon arbetat på TV4-nyheterna, där hon nu är en av kanalens största profiler.

- Jag brukar inte leda sådana här galor, och tycker vanligtvis inte att det är speciellt roligt. Men den grävande journalistiken är journalistikens allra viktigaste gren. Så när jag fick frågan blev jag både väldigt glad och hedrad över att få leda en gala där så mycket bra journalistik visas upp, säger Lindmarker.

Christer Engqvist leder dagligen Sveriges Radio P4 Upplands morgonprogram, och är närmast folkkär bland upplänningarna. Vid sidan av programledarjobbet har han också ägnat mycket tid åt komedi och vunnit stand up-tävlingar. Han har också levererat citatet: ”Ur dålig journalistik kommer stor humor”

- Grävande journalistik har  aldrig intresserat mig egentligen, men att få stå på scen och leda en pampig gala tillsammans med Anna Lindmarker kan man ju bara inte tacka nej till, säger han.

I år blir Guldspadegalan prestigefull än någonsin, eftersom tävlingsklasserna förändrats. Nu tävlar radio och tv i samma tävlingsklasser, vilket innebär knivskarp konkurrens – inte minst i tävlingsklassen Etermedia riks. För mer information om hur tävlingsklasserna förändrats, klicka här.

Guldspadegalan hålls på Uppsala Konsert och Kongress den 8 april. Platserna är begränsade så se till att boka din biljett till Grävseminariet och Guldspadegalan så snart som möjligt.

Grävseminariet arrangeras den 7-8 april på Uppsala Konsert & Kongress.

Nyhetsarkivet

Ami Horowitz till Late Night show

2017-03-23

Nu står det klart att TV4 kommer att producera och sända Late Night Show. Showen kommer att ledas av radarparet Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist, och ... Läs mer

Dags att söka stipendier till Gräv 2017!

2017-03-10

Stipendier till Gräv17 Samtliga medlemmar i Fgj har nu möjlighet att ansöka om stipendium för att få ökad möjlighet att besöka Grävseminariet i Uppsala 7-8 april ... Läs mer

26 tunga gräv tävlar om sju Guldspadar

2017-03-07

Dödliga experiment, miserabla familjehem, bantningsbluff och en skattesmitande elit. Det avslöjar några av de granskningar som nu kan belönas med den åtråvärda Guldspaden. Sammanlagt har juryn nominerat ... Läs mer

CBC-journalisten ger dig handfasta tips

2017-03-07

Han leder Kanadas största tv-program inom granskande journalistik. Nu kommer han till Grävseminariet i Uppsala. För dig som vill lära dig mer om story-telling och om ... Läs mer

Prisade N.Y. Times-journalisten till Gräv

2017-02-28

I sitt arbete på New York Times bevakar och granskar hon en av världens mäktigaste personer. Nu står det klart att Susanne Craig kommer till Gräv ... Läs mer

Äldre artiklar