Nyhet

”Man blir aldrig färdig som journalist”

2017-12-22

Julen kom lite tidigare på SVT Lokala Nyheter Skåne. Redaktionschef Göran Eklund slog till på tolv biljetter till Gräv 18. Det innebär att en stor del av redaktionen kommer att få åka till seminariet.

Nästa års Gräv är ju på hemmaplan för SVT Skåne och Helsingborg. Det bidrar givetvis till att det blir många deltagare från redaktionen. Men Göran Eklund tycker att Gräv är viktigt, inte minst nu.

– Man blir aldrig färdig som journalist och i en omvärld som förändras i så snabb takt som vi nu upplever, behöver vi kompetensutveckla oss. Gräv är ett bra tillfälle att göra det, säger han.

Många redaktioner känner att det blir allt viktigare att ha en bra granskande journalistik för att klara sig i konkurrensen om tittare, lyssnare och läsare. Att ha egen journalistik och inte vara beroende av händelser av olika slag gör att man blir relevant för publiken.

– Att granska är viktigt för oss på SVT Nyheter Skåne och Helsingborg. Därför har vi ett mätbart mål på hur många granskningar vi ska göra per år. I år har vi lyckats leva upp till det målet tre gånger om. Gräv kan inspirera till fortsatt utveckling här, säger Göran Eklund.

Att skicka tolv medarbetare kostar en hel del, både för biljetter och för vikarier som ska täcka upp. Men Göran Eklund menar att det är värt pengarna.

– Jag hoppas att medarbetarna som besöker Gräv får både ökad kunskap och inspiration. Det är också ett bra tillfälle att träffa kollegor, säger han.

– Grävseminariet erbjuder en bredd av spännande programpunkter, inte minst inför valet.

Förhoppningsvis kommer våra tittare att tycka att vi vässat oss och att vi blivit bättre på att granska det som berör dem när vi omsätter de nya kunskaperna sen.

*****

Vill du göra som Göran Eklund och spara pengar genom att anmäla dina medarbetare tidigt, så finns fortfarande möjligheten. Fram till 10 januari så får du rabatt på biljettpriset – missa inte den chansen!

Här kan man boka biljetter.

 

Jane Andersson

Nyhetsarkivet

Över 160 bidrag gör upp om sju guldspadar

2018-01-18

När fönstret för att tävla om årets Guldspadar nu är stängt har drygt 160 bidrag lämnats in. Nu börjar juryns tuffa men inspirerande arbete med att utse ... Läs mer

Programpunkt: Johanna Bäckström Lerneby – bortom poliskällorna

2018-01-04

Bortom poliskällorna. Prisbelönta kriminaljournalisten Johanna Bäckström Lerneby är chef för Aftonbladets rättsredaktion och håller en hands-on-föreläsning om hur man hittar och får ut dokumenten inom polisen ... Läs mer

”Numera så finns den här grävkulturen på redaktionen”

2018-01-03

Det lokala grävandet är i fokus på Gräv18 i Helsingborg – i en liten artikelserie möter vi några som lyckats ypperligt med just det. Här möter vi ... Läs mer

”Man blir aldrig färdig som journalist”

2017-12-22

Julen kom lite tidigare på SVT Lokala Nyheter Skåne. Redaktionschef Göran Eklund slog till på tolv biljetter till Gräv 18. Det innebär att en stor del ... Läs mer

Ryska troll och pengarnas väg – Jessikka Aro och Malin Crona klara för Gräv18

2017-12-08

Allt fler programpusselbitar faller på plats. Nu kan vi stolt presentera ytterligare två namn som kommer att medverka vid Gräv18 i Helsingborg.   • Jessikka Aro, från ... Läs mer

Äldre artiklar