Nyhet

http://grav.storage.googleapis.com/kenny.png

Kenny Adersjö tog hem Gyllene Dynamon

2017-04-13

Priset för årets bästa arbetsledare gick till SVT Dolds projektledare Kenny Adersjö. SVT Dold har på kort tid etablerat sig som en innovativ grävredaktion där stort fokus ligger på att visa upp missförhållanden genom bland annat iscensättningar och wallraffande.

– Priset betyder mer för mig än jag först trodde. Jag fick reda på hur mycket research som faktiskt hade gjorts inför det här priset, och det är en ära att få ta emot det, säger Adersjö själv.

Juryn motiverade priset med att Kenny Adersjö är “en driven publicist som med sin erfarenhet och kreativitet bidragit till förnyelse av den grävande journalistiken”. Men några stora ord om sig själv vill Kenny Adersjö inte ta i sin mun.

– Jag försöker att inte se mig själv som chef utan blandar mig hela tiden i reportrarnas arbeten, vi hjälps åt både i klipprummet och i manusskrivandet. Jag gör så eftersom jag tycker att det är förbannat kul att jobba med det här, och det är klart, då kanske även reportrarna tycker att det är lite roligt.

Förra året vann Svenska dagbladets Daniel Kederstedt utmärkelsen. Nytt för i år var dock att branschorganisationen Medieledarna delade ut ett utbildningsstipendium på 10.000 kronor till vinnaren av den Gyllene dynamon, något som nu Kenny Adersjö kan använda för att bli en ännu bättre arbetsledare för grävande journalister.

Här kan du se övriga pristagare på Guldspadegalan!